RAID-rekenmachine

Stap 1Schijven selecteren

Opmerkingen:

1. Raadpleeg de Compatibiliteitslijst van Synology-producten om te zien welke schijven compatibel zijn met uw Synology-apparaat.

2. De Synology RAID-rekenmachine biedt een schatting van het gebruik van opslagruimte met gemengde schijven en RAID-configuraties. Synology-systemen hebben ongeveer 10 GB aan ruimte nodig voor gebruik in RAID 1-configuraties. De beschikbare capaciteit wordt beïnvloed door de systeempartitie en kan per leverancier verschillen. De geschatte waarden kunnen verschillen van uw daadwerkelijke resultaten. Raadpleeg Synology Opslagbeheer voor precieze details over de opslagcapaciteit van volumes die in uw Synology-apparaat zijn geïnstalleerd.

3. RAID F1 en SHR zijn alleen beschikbaar op bepaalde modellen. Raadpleeg de specificaties van elk model voor uitgebreide informatie.

4. Anders dan traditionele RAID-configuraties zijn SHR en SHR-2 ontworpen voor gebruik met vele configuraties van schijven met gemengde capaciteit. Capaciteit die als Ongebruikt is aangegeven in SHR of SHR-2 kan worden benut met een uitgebreide of alternatieve schijfconfiguratie. Capaciteit die als Ongebruikt is aangegeven in een traditionele RAID-configuratie kan niet worden benut.

5. De resultaten van de Synology RAID-rekenmachine zijn schattingen, bedoeld om de capaciteit van nieuwe opslagpools weer te geven. De maximale grootte van één volume die door uw Synology NAS wordt ondersteund, varieert afhankelijk van de CPU-architectuur en kan 16 TB, 108 TB, 200 TB of 1 PB zijn. Lees voor gedetailleerde informatie over het uitbreiden van bestaande opslagpools Volumes of schijfgroepen uitbreiden door toevoeging van harde schijven en Volumes of schijfgroepen uitbreiden door vervangen van harde schijven.

6. De Synology RAID-rekenmachine beveelt apparaten aan op basis van de geselecteerde totale opslagcapaciteit. Sommige systemen ondersteunen bepaalde schijfcapaciteiten mogelijk niet, maar kunnen wel de beoogde capaciteit bereiken wanneer ze worden gekoppeld aan compatibele uitbreidingseenheden of via alternatieve schijfconfiguraties. Raadpleeg altijd de HDD/SSD-compatibiliteitslijst voor de meest recente informatie over de compatibiliteit van schijven met Synology-apparaten.