Knowledge Base

Hoe genieten van Synology NAS-muziek op Windows iTunes (DSM 4)

Overzicht

Synology NAS-server is ontwikkeld als multimediacenter en om uw multimedia met verschillende apparaten te delen en te beheren. Synology DiskStation kan fungeren als uw iTunes Server om muziek en video's die zijn opgeslagen op uw DiskStation naar een iTunes-client in hetzelfde lokale netwerk te streamen. Synology iTunes Server biedt ook de functie Intelligente afspeellijst, waarmee u afspeellijsten kunt maken met nummers die beantwoorden aan de door u opgegeven criteria.

Dit artikel vertelt u hoe u stapsgewijs muziek en video's met Synology iTunes Server kunt streamen naar een iTunes-client op een Windows-pc en hoe u gebruikmaakt van de intelligente afspeellijst.

Inhoud

1. Voor u van start gaat
  2. iTunes Server beheren
  3. Genieten van muziek en video's op Windows iTunes-clients
  4. Intelligente afspeellijsten van de gebruiker

1. Voor u van start gaat

In dit artikel wordt ervan uitgegaan dat u de volgende taken met betrekking tot uw DiskStation hebt uitgevoerd:

• Er is een volume aangemaakt op uw DiskStation (zie hier).
  • Er is een gedeelde map aangemaakt op uw DiskStation (zie hier).
  • File Station is ingeschakeld.
  • iTunes Server is geïnstalleerd en uitgevoerd in Package Center.
  • iTunes is geïnstalleerd op uw Windows-pc.

Raadpleeg de Snelinstallatiegids voor meer informatie over de installatie van hardware en software. U kunt de Gebruikershandleiding van Synology DiskStation raadplegen (beschikbaar in het Download Center van Synology) om een algemeen beeld te krijgen van met dit artikel verwante onderwerpen.

Terug naar boven

2. iTunes Server beheren

In dit gedeelte wordt u uitgelegd hoe u de iTunes Server op uw DiskStation moet beheren.

Om iTunes Server te beheren:

1. Meld u aan bij uw DiskStation als admin of als gebruiker met schrijfrechten, en ga naar Hoofdmenu > iTunes Server.
  2. Voer uw Gedeelde naam in.
  3. Selecteer Wachtwoord vereist en voer een wachtwoord in als u wilt dat gebruikers van iTunes een wachtwoord moeten invoeren om toegang te krijgen tot uw gedeelde mappen.
  4. Klik op Toepassen.
Opmerking: iTunes-clients hebben toegang tot de gedeelde mappen music en video. iTunes Server ondersteunt de volgende indelingen:
  • Audio: MP3, M4A, M4P
  • Video: MOV, MP4, M4V
  • Afspeellijst: WPL, M3U

Terug naar boven

3. Genieten van muziek en video's op Windows iTunes-clients

In dit gedeelte wordt u uitgelegd hoe u van muziek en video's kunt genieten op een Windows iTunes-client.

Om toegang te hebben tot muziek en video's op een Windows iTunes-client:

1. Start iTunes op uw pc.
  2. Ga naar SHARED en blader naar de iTunes-server met de gedeelde naam die u hebt ingevoerd.
  3. Voer het Wachtwoord in en klik op OK.
  4. U hebt toegang tot alle muziek en video's op uw DiskStation.

Terug naar boven

4. Intelligente afspeellijsten van de gebruiker

In dit gedeelte wordt u uitgelegd hoe u een intelligente afspeellijst maakt die automatisch bepaalde nummers kan opnemen die overeenstemmen met opgegeven criteria. iTunes-clients kunnen de door u gemaakte intelligente afspeellijst afspelen.

Om een intelligente afspeellijst te maken:

1. Ga naar Hoofdmenu > iTunes Server.
  2. Klik op Intelligente afspeellijst om het venster Intelligente afspeellijst te openen.
  3. Klik op Maken, geef de afspeellijst een naam en klik op OK.
  4. Klik op Regel toevoegen om regels in te stellen, en klik op OK.

Om een intelligente afspeellijst te bewerken:

1. Doe een van de volgende dingen om met bewerken te beginnen:
    • Selecteer het item dat u wilt bewerken en klik op Bewerken.
    • Dubbelklik op het item.
  2. Doe een van de volgende dingen om de regels te wijzigen:
    • wijzig de regels door items te kiezen uit de vervolgkeuzemenu's.
    • Klik op Regel toevoegen als u een regel wilt toevoegen.
    • Selecteer een regel en klik op Regel verwijderen als u de regel wilt verwijderen. Klik op OK.

Om een intelligente afspeellijst te verwijderen:

1. selecteer de intelligente afspeellijst die u wilt verwijderen.
  2. Klik op Verwijderen en klik vervolgens op Ja.

Terug naar boven